Το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας και η Επιχειρηματικότητα Διαθέτοντας «Γιατρικά από Βότανα»

Το σχολείο μας στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας για «Τοπικά Προϊόντα και Ανάπτυξη» και μέσα από το δίκτυο των σχολείων για την επιχειρηματικότητα, συμμετείχε με το θέμα «Γιατρικά από Βότανα».

Μαθητές των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών (Διακοσμητές και Γραφίστες), συνέλεξαν, συσκεύασαν, δημιούργησαν ετικέτες και διακόσμησαν τα προϊόντα που διέθεσαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Πάτρας στις 24 Απριλίου 2018.

Η όλη προσπάθεια αποτέλεσε πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων Αρχές Σύνθεσης και Ελεύθερου Σχεδίου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εντάξουν με καλλιτεχνικό τρόπο τα βότανα στη ζωή τους, να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους σκέψη και να μάθουν την εφαρμογή του «επιχειρείν» διαθέτοντας τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς κα Μπερδέ Σοφία ΠΕ12.02 (Αρχιτέκτονα), κα Ρογδάκη Αγλαΐα ΠΕ18.27 (Διακοσμήτρια) και κα Χαρίτου Νικολίτσα ΠΕ18.01 (Γραφίστρια).

Δείτε εδώ σχετικό video.

Ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Μία σκέψη στο “Το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας και η Επιχειρηματικότητα Διαθέτοντας «Γιατρικά από Βότανα»”

  1. Πολλά συγχαρητήρια στις συναδέλφους που υλοποίησαν αυτή τη δράση, αλλά και στους/στις μαθητές/τριες που συμμετείχαν. Αυτές οι δράσεις πέραν του παιδαγωγικού- εκπαιδευτικού στόχου, βοηθούν τα εμπλεκόμενα άτομα να αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα, αλλά και ομαδικό πνεύμα, στοιχεία σημαντικά για την εξέλιξή τους.
    Τέλος προωθούν την εξωστρέφεια του σχολείου και την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.
    Εύχομαι σε όλους πάντα επιτυχίες και καλή συνέχεια.
    Ριζόπουλος Ανδρέας Αριστοτέλης, εκπαιδευτικός 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *